Nazri k nám na kurz účtovníctva :-)

Denné, víkendové, ale aj večerné kurzy. U nás si príde na svoje každý 🙂 Môžeš si vybrať kurz šitý na mieru 🙂

Si nezamestnaný alebo v práci flexibilný, príď sa rekvalifikovať na denný kurz účtovníctva. Ak ti však tvoja práca nedovoľuje navštevovať denný kurz, radi ťa uvidíme na víkendovom alebo večernom kurze účtovníctva.

Aký kurz môžeš u nás absolvovať?

Naše kurzy majú nasledovné moduly

  • V úvode modulu Podvojného účtovníctva sa zoznámiš predovšetkým so zákonom o účtovníctve, s postupmi účtovania a základným systémom účtovania. V nadväznosti na teoretickú časť jednotlivých účtových tried budeš intenzívne pracovať v účtovnom softvéri, kde budeš dostávať rôzne zadania, aby si si vyskúšal prácu účtovníka. Okrem toho sa naučíš, pomocou súvislého praktického príkladu, vypĺňať doklady, tlačivá, daňové priznanie k DPH a k dani z príjmov právnických osôb.
  • Počas modulu Jednoduchého účtovníctva sa naučíš pracovať s účtovnými dokladmi, viesť účtovné knihy, zorientuješ sa v druhoch príjmov, v spôsobe ich zdaňovania a v správnom type daňového priznania. Pomocou súvislého praktického príkladu v účtovnom softvéri získaš prax v spracovaní daňového priznania k DPH a k dani z príjmov fyzických osôb.
  • V úvode Mzdového účtovníctva a personalistiky ti predstavíme personálnu a mzdovú agendu. Získaš prehľad v Zákonníku práce, zorientuješ sa v pracovno-právnych vzťahoch, naučíš sa spracovať mzdy, vypočítať odvody a ďalšie zrážky, vypĺňať všetky potrebné výkazy a tlačivá súvisiace s evidenciou zamestnancov. Samozrejme, všetky tieto úkony budeš spracúvať aj pomocou účtovného softvéru.

Celým kurzom ťa prevedú skúsení lektori – účtovníci s dlhoročnou praxou.

Teória je dôležitá, avšak určite nestačí k tomu, aby si bol dobrý účtovník. Na to, aby si sa úspešne zamestnal alebo naučil účtovníctvo potrebuješ dostatok dobrej praxe. Práve preto budeš mať na hodinách kurzu k dispozícii notebook a počas celého kurzu budeš dostávať rôzne zadania z oblasti účtovníctva a intenzívne pracovať v účtovnom softvéri (programe na počítači), aby si si vyskúšal aké je to byť v „koži účtovníka“. 

Denný kurz účtovníctva ÚČTOVNÍK PRO 

Náš denný kurz účtovníctva ÚČTOVNÍK trvá 240 vyučovacích hodín a pozostáva z troch navzájom prepojených modulov, ktoré sme popísali vyššie (Podvojné účtovníctvo, Jednoduché účtovníctvo, Mzdové účtovníctvo a personalistika).

240 vyučovacích hodín predstavuje približne 2 mesiace, kedy budeš chodiť na kurz 3 až 4 krát do týždňa počas pracovných dní, od 8:00 - 15:00.

Víkendový a večerný kurz 

Ak aj nemáš čas na denný kurz, vôbec to nevadí. K dispozícii máš aj víkendový, prípadne večerný kurz, ktorý ti umožní väčšiu flexibilitu. Víkendové kurzy prebiehajú v sobotu a nedeľu, od 8:00 - 15:00, zatiaľ čo večerné kurzy prebiehajú tri dni v týždni, od 17:00 - 20:00. Dĺžka výučby sa líši od jednotlivých modulov. 

K dispozícii sú nasledovné varianty:

  • Modul podvojného účtovníctva môžeš absolvovať ako víkendový kurz a bude to trvať 5 týždňov.
  • Modul jednoduchého účtovníctva sa dá absolvovať buď ako víkendový kurz (2 týždne), alebo ako večerný kurz (3 týždne).
  • Modul mzdového účtovníctva a personalistiky ti taktiež umožňuje vybrať si medzi víkendovým kurzom (3 týždne)a večerným kurzom (4 týždne).

Ako získaš certifikát?

Kurz účtovníctva ukončíš záverečnou skúškou. Skúška sa vykonáva po každom module. Skúška je písomná a pozostáva z dvoch častí. Žiadny stres, skúška nie je ťažká 🙂

  • Prvú časť skúšky tvorí písomný test, ktorý pozostáva z okruhov otázok, ktoré počas kurzu preberieš.
  • Druhá časť skúšky obsahuje vypracovanie účtovného príkladu, neboj sa, počas kurzu takýchto príkladov vypracuješ veľa.

Po ich absolvovaní získaš certifikát.

Tešíme sa na teba a vidíme sa na kurze účtovníctva. 🙂

Tím sa.vzdelaj

Viac článkov zo sveta účtovníctva, kurzov a podnikania

Účtovníctvo
23.1.2023 16:01
 • 
3 minúty
Minimálna mzda a mzdové príplatky roku 2023
Minimálna mzda v roku 2023 je 700 €. Čo všetko ovplyvňuje minimálna mzda a aká je výška príplatkov v roku 2023 ? So zmenou výšky minimálnej mzdy sa mení aj výška príplatkov za prácu v sobotu, v nedeľu a za nočnú prácu.
Kurzy
24.3.2021 16:04
 • 
2 minúty
Online kurz účtovníctva
Študuj s nami účtovníctvo online. Online kurz účtovníctva aj pre úplných začiatočníkov. Naučíš sa základy podvojného účtovníctva, jednoduchého účtovníctva, miezd a personalistiky. Dnes sa prihlás, zajtra študuj :-)
Účtovníctvo
11.1.2023 16:28
 • 
3 minúty
Minimálna mzda a mzdové veličiny v roku 2022
Minimálnou mzdou sa rozumie najnižšia možná mzda, ktorá musí byť vyplatená zamestnancovi za plný pracovný úväzok. Aká je výška minimálne mzdy v roku 2022 a ako ovplyvňuje príplatky? So zmenou výšky minimálnej mzdy sa mení aj výška príplatkov za prácu v sobotu, v nedeľu a za nočnú prácu.

Nečakaj.

Rezervuj si miesto na kurze, zaberie ti to len minútu.